PGD KRAŠČI
KRAŠČI 69
9261 CANKOVA
pgd.krasci@gmail.com
DŠ: 18681107
TRR: SI56 0235 4001 1357 427

Aktualno

<< < 1 2 3 4 > >>
 

PREVZEM GASILSKEGA AVTA GV-1

2. 8. 2014, ob 18:00 uri smo pri Gasilsko – vaškem domu v Kraščih opravili svečan prevzem našega novega gasilskega avtomobila. Pripravili smo krajši kulturni program, kjer so nas nagovorili povabljeni gosti nato pa je še sledila blagoslovitev in sam prevzem.

Svečano odkritje zastave z gasilskega avtomobila sta opravila župan Občine Cankova g. Drago Vogrinčič in predsednik PGD Krašči Darijan Marič. Ključe novega gasilskega avta pa je poveljnik gasilske zveze Cankova tovariš Štefan Flisar predal poveljniku PGD Krašči Janezu Domitru, le ta pa jih je predal šoferju in skrbniku novega gasilskega vozila Boštjanu Domitru.

Po proslavi nas je zabavala skupina Blue Planet.

 

 
 

Ob tej priložnosti bi se še enkrat rad zahvalil vsem tistim, ki so kakorkoli sodelovali pri nabavi tega prepotrebnega gasilskega vozila:

 • iskrena hvala vsem donatorjem prostovoljnih prispevkov za nakup gasilskega vozila, predvsem domačinom iz Krašč, vsem občanom v Občini Cankova ter v vaščanov v vasi Ropoča in Pertoča,
 • posebna zahvala je namenjena Občini Cankova, Gasilski zvezi Cankova, Upravi RS za zaščito in reševanje (izpostava Murska Sobota) ter Zavarovalnici Triglav,
 • hvala tudi vsem nastopajočim, ki ste polepšali ta dogodek,
 • Ines in Doris, ki sta pripravili kulturni program in Ines, ki je vodila ta program.
 • hvala vsem, ki ste pomagali pri pripravah na to prireditev, vsem ki ste delali na prireditvi in tudi tistim, ki ste pomagali pri pospravljanju,
 • hvala tudi vrlim Kraškim gospodinjam, ki so spekle pecivo,
 • na koncu pa še enkrat iskrena hvala vsem prostovoljnim gasilcem in vaščanom Krašč, saj smo že večkrat dokazali, da ko je potrebno znamo stopiti skupaj in lahko izpeljemo in naredimo velike stvari.


Marič Darijan

 
 

VABILO NA PREVZEM GASILSKEGA AVTA GV-1

2. 8. 2014 Vas vabimo na prevzem gasilskega avta Renault Master GV-1, ki bo v Kraščih v Gasilsko-vaškem domu. Za zabavo bo skrbela skupina BLUE PLANET.

 

http://i20585.wix.com/blueplanet#!music/c1x9v

 

Vljudno vabljeni!


Upravni odbor PGD Krašči.

 
 

6. 4. 2014 - NADALJEVALNI TEČAJ ZA GASILCA

Članice Domiter Helena, Malačič Špela, Sukič Ines, Vogrinčič Anja in Vogrinčič Doris ter člana Malačič Mihael in Šipoš Štefan so 6. 4. 2014 uspešno končali nadaljevalni tečaj za gasilca.


Za pridobljen čin gasilec jim čestitamo.


Upravni odbor PGD Krašči.

 
 

17. 10. 2013 - NOVO GASILSKO VOZILO GV- 1 RENAULT MASTER KONČNO V DOMAČEM GASILSKEM DOMU

Pri opremljanju društva, je bilo leto 2013 za PGD Krašči prelomno, saj smo v našo garažo postavili nov gasilski avto Renault Master. Nabavljen gasilski avto z oznako GV-1 predstavlja nov pomemben mejnik v razvoju gasilstva v Kraščih in pomembno vpliva na operativno sposobnost društva. Zelo zadovoljni smo, da nam je skoraj leto dni prej, kot smo načrtovali, uspelo nabaviti ta gasilski avto.

Gasilsko vozilo je opremljeno po tipizaciji Gasilske zveze Slovenije, vsebuje vso opremo, ki jo narekuje tipizacija dodatno pa še ima nameščen agregat, opremo za osvetlitev, nosila in še nekaj drobne gasilske opreme.

18. 3. 2013 smo naročili šasijo Renault Master pri Avto Škafar iz Murske Sobote, ki smo jo prevzeli 7. 6. 2013 in še istega dne je bil avto Renault Master odpeljan na nadgradnjo k firmi Svit-Zolar (Stogovci 5; 2323 Ptujska Gora). 19. 9. 2013 je sedem članov društva dostavilo vso opremo za novo gasilsko vozilo k Svit-Zolarju obenem pa smo si ogledali potek predelave našega vozila. Že čez en mesec, 17. 10. 2013, je sledil prevzem vozila GV-1 v Stogovcih in odvoz v Krašče. Prevzem vozila je opravilo pet naših članov. Pri prevzemu so nam pokazali delovanje vgrajene opreme, rokovanje z opremo in nam dali koristna navodila za vzdrževanje gasilskega avtomobila. Cena celotnega vozila (šasija + nadgradnja) brez opreme je znašala 38.157,24 EUR

   

     

     

In še nekaj tehničnih podatkov o vozilu:

 

 • Renault Master
 • gasilska oznaka: GV-1
 • šasija z dvojno kabino
 • število sedežev 6 + 1
 • 107 kW / 146 KM
 • diesel motor, 2299 ccm
 • širina vozila: 2070 mm
 • dolžina vozila: 5549 mm
 • višina vozila: 2266 mm
Moram še omeniti, da smo 3. 11. 2013 v društvu organizirali predstavitev vozila vsem zainteresiranim vaščanom.

 

Marič Darijan

 
 

23. 6. 2013 - OBČINSKO GASILSKO TEKMOVANJE OBČINE CANKOVA V DOMAJINCIH

23. 6. 2013 je bilo občinsko gasilsko tekmovanje za pokal Matevža Haceta v Domajincih. Za PGD Krašči je nastopila je samo enota člani A (mešana ekipa z dvema članicama), ki je dosegla odlično 2. mesto in se tako uvrstila na regijsko tekmovanje, ki bo letos v Ljutomeru. Pri tekmovanju v sklapljanju sesalnega voda za prehodni pokal Občine Cankova, je enota člani A dosegla prav tako odlično 3. mesto.

 

 

 
 

PREGLED PRIREDITEV V KRAŠČIH V LETU 2012

 
 

24. 6. 2012 - OBČINSKO GASILSKO TEKMOVANJE OBČINE CANKOVA V KRAŠČIH

PGD Krašči je v nedeljo, 24. 6. 2012 ob 13 uri, pri Gasilsko – vaškem domu v Kraščih pripravilo Občinsko gasilsko tekmovanje. Tokrat je bilo gasilsko tekmovanje prvič na poligonu poleg novo zgrajenega Gasilsko – vaškega doma, kar je za gasilce PGD Krašči še posebna čast in zadovoljstvo.

Tekmovalo je 21 enot v kategorijah: člani in članice A, člani in članice B, pionirji, mladinci, starejši gasilci in člani A – gosti.


     

     

       Rezultati tekmovanja:

Člani A:

 1. mesto: Korovci
 2. mesto: Skakovci
 3. mesto: Domajinci

Članice A:

 1. mesto: Korovci
 2. mesto: Domajinci
 3. mesto: Krašči

Člani B:

 1. mesto: Korovci
 2. mesto: Cankova
 3. mesto: Gerlinci

Članice B:

 1. mesto: Cankova

Mladinci:

 1. mesto: Cankova

Pionirji:

 1. mesto: Cankova
 2. mesto: Gerlinci
 3. mesto: Korovci

Starejši gasilci:

 1. mesto: Cankova

Člani A – gosti:

 1. mesto: Pertoča

 

Za prehodni pokal Občine Cankova so ekipe tekmovale v sklapljanju sesalnega voda. Le tega je osvojila ekipa iz Domajinec, pred ekipo iz Skakovec in Krašč, ki so bili tretji.

Za dobro hrano in hladno pijačo so skrbeli pridni gasilci z Krašč, za dobro voljo in tiste, ki so se hoteli zavrteti ob dobri glasbi pa je skrbela skupina Weekend band.

 

Marič Darijan

 
 

18. 2. 2012 – DRUGA PUSTNA POVORKA PO VASI KRAŠČI

Kar prehitro prišlo leto je naokrog in spet tu je ta veseli čas, ko maškare prišle bodo v vas, se ustavile  pri vsaki hiši, vam zaplesale, zaigrale in hudo zimo preganjale,  kar ta dan se bo skup nabralo, se v vasi bo rabilo in trošilo.


Tako je bilo napisano v obvestilo, ki je bilo poslano v vsa gospodinjstva v vasi. In res je bilo tako, maškare so zjutraj navsezgodaj 18. 2. 2012 zarajale po vasi in bile vsepovsod lepo sprejete. Še enkrat Hvala  vsem vaščanom za njihove prostovoljne  prispevke, ki ste jih namenili maškaram in tako pripomogli k temu, da bo naša vas lepša.


Brigita Vogrinčič


 
 

25. 2. 2012 - NOVI STATUT PGD KRAŠČI

 
 
<< < 1 2 3 4 > >>
SOVRAŠTVO NE GOJIMO, POZNAMO LE POMOČ,
POMAGAT PRIHITIMO, NAJ BO DAN ALI NOČ!
 
Obvestilo – spletni piškotki!
Na naši spletni strani, uporabljamo piškotke (angl.:cookies), ki so namenjeni / zagotavljajo, da naša stran deluje optimalno, omogočajo lažjo uporabo naše spletne strani in evidentiranje obiskovalcev. V kolikor boste kliknili »Strinjam se«, boste sprejeli / namestili vse piškotke.
Ne strinjam se